Techionista: bespied je hond met deze halsband

KIJK-redactie

04-10-2015 13:00:41

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Buddy – een wearable voor je hond

Techy teckels unite! Er komt een behoorlijk uitgebreide wearable voor je hond op de markt: Buddy. De slimme halsband gaat as we speak hárd op crowdfundingsite Indiegogo. In slechts twee dagen tijd had de hondenwearable al bijna 90.000 dollar opgehaald. En da’s niet gek: het ding ziet er tamelijk indrukwekkend uit. Wat ie kan? Hij geeft licht in het donker, trackt je honds activiteit, weet wanneer je hond wegloopt en meer.

Hoe werkt het?

De halsband werkt vrij eenvoudig. Je doet ‘m om (bij je hond) en pairt hem met je smartphone. Vanaf je smartphone kun je zelf een lichteffectje toevoegen aan de halsband en een overzicht bekijken van ‘s honds resultaten. Hoeveel calorieën heeft dierlief verbrand? Hoeveel heeft ie gelopen? En als je wil, kun je ook zijn eten loggen, zodat je weet of hij niet een beetje te veel of juist te weinig eten binnenkrijgt in verhouding met zijn beweging.

buddy_dog_wearable_smartphone

Op de halsband zelf kun je ook Fikkies voortgang zien. Door simpelweg op de enige knop te blijven klikken die de wearable rijk is, swipe je door de gegevens op het OLED-schermpje. De band zelf is uiteraard uitgerust met allerlei sensors. Hij heeft een GPS-chip zodat je je eigen geofence aan kunt geven: begeeft doggy zich buiten jouw digitale afrastering, dan krijg je een alarm op je smartphone. Verder heeft de halsband een ingebouwde versnellingsmeter, een temperatuursensor zodat je weet wanneer je viervoeter koorts heeft, en een lichtsensor die de halsband automatisch laat oplichten in het donker.

Kost dat?

Tsja… Goedkoop is zo’n hondenwearable niet. Je kunt Buddy backen op Indiegogo en daarmee een early-bird-editie scoren voor ‘slechts’ 180 dollar. Da’s een koopje, want als Buddy eenmaal op de markt komt, gaan de makers er 450 dollar voor vragen. Daar kun je heel wat poedels voor kopen… maar die zijn dan weer niet wearable en geven – als het goed is – ook geen licht. Prima deal dus. Je moet er nog wel even op wachten: de eerste Buddy rolt pas december volgend jaar uit de fabriek.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes