Techionista: dinorobot is maatje voor het leven

KIJK-redactie

22-02-2015 13:00:34

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: slim speelgoed dat met je kind meegroeit

Ken je Watson nog? De supercomputer van IBM die in 2011 de beste Jeopardy-spelers uit de geschiedenis genadeloos in de pan hakte? Nu wordt de technologie achter Watson gebruikt in de slimme speelgoedbeesten van CogniToys. Het resultaat: een dinosaurusje dat vrolijk terug praat tegen een kind en zo steeds meer te weten komt over zijn ‘baasje’. Een robotmaatje dat met je kind meegroeit. Love it!

As we speak zijn de slimme dino’s van CogniToys trending op Kickstarter. Sinds afgelopen maandag staat het project live en het heeft al bijna 75.000 dollar in de pocket, waarmee de funding met nog 28 dagen op de teller al rond is. En dat is volledig terecht, want de slimme dino is ronduit impressive.

dingetjes

Elke dino is met internet verbonden en reteslim. Hij onthoudt namelijk wat zijn baasje hem vraagt en toevertrouwt en past daar zijn conversaties op aan. En zo kan het ding met een kind mee opgroeien. Awesome! Het voelt als pure toekomstmuziek, maar het kán al. Check de video hieronder om te zien hoe het werkt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hebben? Een early bird kan er op Kickstarter een scoren voor 99 dollar. Maar let op; voorlopig wordt alleen de Engelse taal ondersteund.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media?Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis