Techionista: Ikea-meubels laden je gadget op

KIJK-redactie

08-03-2015 13:00:17

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Ikea komt met draadloze oplaadstations in meubels.

Billy was waarschijnlijk al je beste vriend; maar de niet bijster intelligente boekenkast van Ikea krijgt nu ook slimme vriendjes. De meubelgigant komt namelijk met meubels voorzien van draadloze oplaadpunten. Tafeltjes, nachtkastjes, lampen: je legt je smartphone (iOS en android) erop et voilà, ze laden zichzelf op. Dat wil zeggen: de nieuwere smartphones draaien er hun hand niet voor om: zij zijn al uitgerust volgens de Qi-standaard die draadloos laden mogelijk maakt. De oudere exemplaren moet je even voorzien van een speciaal hoesje, die Ikea ook gaat aanbieden. Easy does it. Je herkent de meubels aan het plusteken. En wat kost dat nou? Rond de 40 euro. En wie weleens nieuwe Apple-oplaadspullen gekocht heeft, weet dat dat echt peanuts is. Wanneer de meubels op de Nederlandse markt komen, is nog niet bekend. In de UK kan men in april al z’n slag slaan.

lamp

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media?Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws