Techionista: Google’s realtime vertaler

KIJK-redactie

18-01-2015 13:00:26

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Google komt met realtime vertaler.

Ja! Goed nieuws in de wereld van Tech! Google’s staat op het punt de mobiele versie van Google Translate van een update te voorzien. Een update die… *tromgeroffel*… realtime gesproken tekst kan vertalen naar geschreven tekst. En dat maakt het leven voor reizigers, mensen die een taal leren, zakentypes in het buitenland, maar ook doven een stuk gemakkelijker.

En da’s nog niet alles. Volgens The New York Times komt Google ook met een service die geschreven tekst via de camera instant vertaalt. Even je cam op een poster richten, et voilà: je hebt de vertaling op je telefoonscherm.

Zoals altijd met nieuwe technologieën zullen beide vertaaldiensten nog verre van perfect zijn, maar dat is nou net het ding met dit soort algoritmes: ze zijn zelflerend. Fouten maken is onderdeel van het leerproces. Hoe meer mensen de apps gaan gebruiken, hoe beter ze worden.

Google Translate wordt volgens de techgigant al door 500 miljoen mensen per maand (!) gebruikt. En aangezien 80 tot 90 procent van ons wereldwijde web gevuld is met slechts 10 talen, is Google’s vertaaldienst voor velen de sleutel naar al het moois (en duisters) dat online te vinden is.

Bron: The Next Web, The New York Times

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws