Techionista: je deur op slot gedaan? Askey weet het

KIJK-redactie

01-05-2016 13:00:35

je deur op slot

Elke week bespreekt een van de Techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: sleutelhanger weet of je deur op slot zit

Je hebt haast, bent al halverwege en dan komt die knagende vraag opzetten… heb je je deur op slot gedaan? Teruggaan? Of jezelf de hele dag het antwoord schuldig blijven? Goed nieuws voor de warhoofden: daar heb je dus de slimme sleutelhanger Askey voor!

Je deur op slot?

Askey ziet eruit als een doodgewone sleutelhanger, maar hij is slimmer dan je zou vermoeden. In het hangertje zit een bewegingssensor die voor je trackt of je wel of niet het deur op slot hebt gedraaid. Hij herkent rotaties van 45, 90, 180, 270, 360 en 720 graden en zo kan ie je dus precies vertellen wanneer je voor het laatst die draaiende beweging hebt gemaakt. Het tracken doet ie overigens alleen als je je sleutel ‘uitklapt’. Want je wil natuurlijk niet dat een salto in je tas het ding op het verkeerde been zet.

je deur op slot

Relaxen? Wat ledje?

Of je deur wel of niet op slot is gedraaid vanochtend, kan Askey je op meerdere manieren vertellen. Je kunt het in de bijbehorende app zien. Heb je je smartphone niet bij de hand, dan kun je ook gewoon op het hangertje zelf drukken en geeft de kleur van het oplichtende ledlampje aan of je opgelucht adem kunt halen of niet. De kleur van dat ledlampje kun je trouwens ook customizen in de app. Ook fijn: er zit ook een ledje op om op je slot te schijnen in het donker. Oh en voor de extreme chaoten onder ons: je kunt vanaf je smartphone ook het lichtje op de hanger ontsteken: zo vind je ‘m makkelijker terug als je je sleutel weer eens hebt laten slingeren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kost dat?

Je kunt Askey backen op Kickstarter. De extra goedkope early bird-editie is er al uit, maar je kunt er nog een scoren voor 30 pond (38 euro). En hé, als dat je gemoedsrust oplevert, is het dat waard.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek het weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar