Techionista: Star Wars-botje te koop

KIJK-redactie

13-09-2015 13:00:07

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Hebben! Star Wars-robotje BB-8.

Star Wars-fans opgelet! Sphero (de speelgoedmaker bekend van de verder niet heel boeiende bestuurbare robotballetjes) heeft samen met Disney de BB-8 ontwikkeld. Yep: het schattige robotje uit Star Wars: The Force Awakens, de nieuwste loot aan de Star Wars-stam die we vanaf december eindelijk kunnen gaan zien. Het schattige botje werd op de electronicabeurs IFA 2015 in Berlijn geïntroduceerd.

Via een app op je iPhone of Android-toestel kun je BB-8 via een bluetooth-verbinding besturen. BB-8 kraamt vrolijke Star Wars-geluidjes uit, hij kan holografische videoprojecties uitzenden, en om het af te maken krijg je bij BB-8 ook een speciale Star Wars-dock. Leuk? Dat vonden meer mensen. Want hij wordt de officiële merchandise voor de komende Star Wars-films.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat doet-ie?
Je kunt een uur met je BB-8 rondcrossen. Wat het extra grappig maakt: de bovenkant van BB-8 wordt door middel van een magneetje aan de grotere bal (zijn lijfje) ‘geplakt’ waardoor het kopje er een soort van achteraan hobbelt. Als je geen zin hebt om zelf te sturen, kun je ook een digitale kaart van de ruimte maken en het kleine robotje zelfstandig rond laten rijden.

Hebben?
Kan! Want hij is gewoon al te koop. En wel bij onder andere Intertoys, MediaMarkt en Coolblue. Wat ie kost? 169,- eurootjes. Wordt vast een sinterklaas-hitje dit jaar!

Meer IFA 2015-gadgets vind je hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes