Techionista: laat je fietsbel op afstand afgaan

KIJK-redactie

06-09-2015 13:00:28

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Fiets kwijt? Vind hem terug met je bel.

Ook altijd je fiets kwijt na een avondje stappen of een middagje shoppen? En dat je dan na zo’n leuke dag moet gaan speuren of je het kreng ergens kunt vinden… We know! Irritanter wordt het niet. Gelukkig is daar nu een nieuwe app voor. En een fietsbel: de Pingbell. Samen laten die twee weten waar je fiets staat. Hoe? Simpel, want met een druk op de knop kun je je fietsbel laten rinkelen.

Hoe werkt het?
Zodra je je fiets parkeert, registreert de app (zonder dat je daar iets voor hoeft te doen) waar je je stalen ros hebt gelaten. Tijd om je fiets weer terug te vinden? Open de app en je ziet – dankzij Bluetooth Smart – op de kaart waar je fiets zich bevindt. En dan heeft de app dus ook nog eens die (grote, blauwe) knop waarmee je de bel laat rinkelen. To top it off, kun je er ook voor kiezen het lampje op de bel te laten schijnen, in plaats van ‘m te laten rinkelen. Als je je fiets nu nog niet kunt vinden, ligt het echt aan jou…

Nu heb je natuurlijk meteen visioenen van oplaadtaferelen, lege accu’s en meer, maar ook daar is aan gedacht. De accu gaat maar liefst een jaar lang mee en kan – als hij dan toch een keer leeg is – opgeladen worden middels een USB-kabel.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kost dat?
De makers van Pingbell zoeken as we speak funding voor hun idee op Kickstarter. Als het lukt 40.000 euro bijeen te schrapen, komt de slimme bel in productie en kun jij hem in juli 2016 in huis hebben. Moet je wel even backen natuurlijk… De early bird-edities zijn al allemaal op, maar je kunt nog voor een bedrag van 45 euro backen en dan scoor je 1 bel plus de app.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes