Techionista: lenzendoosje schudt lenzen droog

KIJK-redactie

19-10-2014 13:00:41

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een lenzenkoker die je lenzen schoonmaakt

Confession: ik ben zo kippig als de pest. Wat zeg ik? Zelfs mijn lenzen hebben maatje jampot. Dus een Indiegogo-project dat iets met lenzen te maken heeft, trekt al snel mijn aandacht. Al heeft de reden waarom ik dit deel stiekem meer te maken met het on-ge-loof-lijk stomme stemgeluid van Meneer Voice Over. Afijn. Het is ook best een goed idee.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik maak mijn zachte lenzen zelden écht schoon. Ik floeps ze elke avond in mijn 2-in-1-lenzenvloeistof en dat moet maar genoeg zijn. Niet goed, want eigenlijk zou je je lenzen ook schoon moeten wrijven. Mijte veel gedoe. Maar dit Indiegogo-project heeft daar iets op bedacht: Swoosh. Een lezendoosje dat als een malle begint te schudden. Naar verluidt zorgt die centrifuge voor schonere lenzen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Mij nog steeds te veel gedoe. Maar voor wie wel wat ziet in een zelfschoonmakend lenzendoosje en niet is weggejaagd door het on-ge-loof-lijk stomme stemgeluid van Meneer Voice Over, kan zijn hart hier ophalen.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?