Techionista: leren lezen en schrijven via een tablet

KIJK-redactie

25-10-2015 13:00:12

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: apps leren kinderen lezen en schrijven

Ken je ze? Van die kids die niet achter de tablet weg te slaan zijn. En laten we even heel eerlijk zijn. We kunnen natuurlijk wel zeggen dat we dat he-le-maal NIET oké vinden, maar het is natuurlijk wel de toekomst. Dus hoe graag we ons er ook tegen willen verzetten, en hoe graag we de kids liever achter een houten treintje zien zitten dan achter een iPad, deze ontwikkeling gaan we echt niet meer tegenhouden. Hoe leuk zou zijn als die twee dingen met elkaar gecombineerd kunnen worden? Heel leuk! En precies dat doet Kickstarter-project Smart Letters.

Hoe werkt het?

Smart Letters is een educatieve tool die apps combineert met houten speelgoed en je kids zo voorbereid op het leren lezen en schrijven. Op dit moment zijn er 2 apps ontwikkeld: Alphamonster en Vocabubble; en één app is nog in de maak.

A: Alphamonster is een app die kinderen met de zogenaamde ‘Monstromachine’ laat ontdekken welke letters er zijn, hoe ze klinken en welke vorm ze hebben.

V: Vocabubble laat kinderen meer dan 100 woorden ontdekken op een leuke en grappige manier.

M: My Words moet in januari 2016 beschikbaar zijn. Met deze app kunnen kinderen zelf woorden schrijven, die vervolgens hardop voorgelezen worden. Of het nou bestaande woorden zijn of gekke dingen die ze zelf bedacht hebben.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kost dat?

Vanaf 44 euro kun je Smart Letters backen op Kickstarter. Maar ook zonder jouw steun wordt het op de markt gebracht, want met nog 11 dagen te gaan hebben ze al genoeg geld opgehaald om de Smart Letters te produceren. Maar ook zélf backen heeft zo zijn voordelen, want Kickstarter’s early-bird-editie van 44 euro is zomaar 12 procent goedkoper dan de beoogde retailprijs. Bovendien wordt jouw Smart Letters dan nog in december verstuurd. Heb je misschien wel een heel leuk kerstcadeautje voor de kids!

 De specs

  • Smart Letters is er voor kinderen vanaf 3 jaar en helpt ze om te leren lezen en schrijven
  • De letters die je gebruikt zijn gemaak van hout, plastic en metaal (uiteraard volgens de Europese richtlijnen voor kinderspeelgoed)
  • Je hebt geen batterij, wifi of bluetooth nodig; het werkt door de statische elektriciteit van je eigen lichaam
  • De Smart Letters werken alleen met de nieuwste generaties iPads (helaas… (nog) geen Android tablets)
  • Smart Letters en de bijbehorende apps zijn verkrijgbaar in 5 talen: Engels, Duits, Frans, Spaans en Nederlands

Hebben? Back Smart Letters op Kickstarter.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes