Techionista: heb je een punt in je gmail-adres?

KIJK-redactie

11-09-2016 13:00:40

punt in gmail-adres

Elke zondag bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: die punt in je gmail-adres hoef je niet te noemen.

Veel mensen – ik ook – doen aan voornaam.achternaam@gmail.com. En nogal wat mensen maken daar nogal een punt (hah) van (ik ook). En dat bedoel ik letterlijk: die punt tussen de voor- en achternaam wordt door de eigenaren van zo’n e-mailadres nadrukkelijk uitgesproken. Why? Uit pure angst dat mailtjes anders niet aankomen. Maar voor de mensen die nogal traag van begrip zijn (ik ook): die punt hoef je niet meer te noemen.

Gmail negeert namelijk al sinds de begindagen van de maildienst leestekens in je mailadres volkomen. En dus komt voornaamachternaam@gmail.com net zo goed aan als voornaam.achternaam@gmail.com. Jazeker. Toch fijn 🙂 Punt.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar