Techionista: heb je een punt in je gmail-adres?

KIJK-redactie

2016-09-11 13:00:40

punt in gmail-adres

Elke zondag bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: die punt in je gmail-adres hoef je niet te noemen.

Veel mensen – ik ook – doen aan voornaam.achternaam@gmail.com. En nogal wat mensen maken daar nogal een punt (hah) van (ik ook). En dat bedoel ik letterlijk: die punt tussen de voor- en achternaam wordt door de eigenaren van zo’n e-mailadres nadrukkelijk uitgesproken. Why? Uit pure angst dat mailtjes anders niet aankomen. Maar voor de mensen die nogal traag van begrip zijn (ik ook): die punt hoef je niet meer te noemen.

Gmail negeert namelijk al sinds de begindagen van de maildienst leestekens in je mailadres volkomen. En dus komt voornaamachternaam@gmail.com net zo goed aan als voornaam.achternaam@gmail.com. Jazeker. Toch fijn 🙂 Punt.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

Nieuwste editie

Met onder andere: Vliegende limo's - Zaadverzinsels - Geluid voor elektrische auto's