Techionista: Robotmuis voor de kat

KIJK-redactie

30-11-2014 13:00:18

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Mousr – het geavanceerde kattenspeeltje

Automatische kattenspeeltjes… ik heb er een godsvermogen aan uitgegeven en mijn verwende haarballen halen hun neus ervoor op. Van een prop zilverfolie gaan ze door het lint; maar laat ik een opwindmuis los, dan kijken ze me meewarig aan. Snobs.

Volgens de makers van Mousr, een robotmuis voor de poes, komt dat doordat die semi-automatische kattenspeeltjes willekeurig bewegen. Terwijl een prooi, net als een prop zilverfolie trouwens, niet willekeurig beweegt, maar reageert op de kat, of preciezer: een kattenpets.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dus hebben de mannen achter Mousr een robotje ontwikkeld dat 360 graden zicht heeft en vol sensors zit, die de muis de juiste kant op jagen om aan de kat te ontsnappen. En dat is leuk!

De robotprooi is ook voorzien van bluetooth, zodat je als baasje ook mee kunt doen met het kat- en muisspel: met je smartphone als afstandsbediening.

As we speak gaat het muisje de laatste fundingweek in op Kickstarter, en het ziet ernaar uit dat Mousr dat gaat halen. Als early bird, scoor je een vroege muis. Kost je wel 100 dollar of meer. En dat voor een speeltje… da’s niet voor de poes.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis