Techionista: SnappCar voor rolstoelers

KIJK-redactie

11-10-2015 13:00:21

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: mindervaliden delen hun aangepaste auto met Wheeliz

Goed nieuws voor mensen in een rolstoel! Er komt een soort SnappCar aan met aangepaste auto’s voor mindervaliden. Het idee komt van de Franse Charlotte de Vilmorin; zelf al haar leven lang afhankelijk van haar rolstoel. Tijdens een tripje naar Florida eerder dit jaar, probeerde ze een auto te huren die was aangepast voor mensen met een rolstoel. Zo gezegd, zo gedaan… totdat ze de rekening zag: voor 10 dagen zou ze zomaar 1000 dollar lichter zijn. Dat moest toch beter kunnen? En dus bedacht ze zelf de oplossing: Wheeliz, een service waarbij particulieren hun aangepaste auto kunnen delen met andere mindervaliden.

Fauteuil Sandwich Wheeliz

Het werkt hetzelfde als initiatieven als SnappCar; waarbij particulieren een zakcentje bij kunnen verdienen door hun auto te verhuren wanneer ze ‘m zelf even niet gebruiken. Maar de auto’s die beschikbaar zijn op Wheeliz zijn allemaal aangepast op rolstoelers. De prijs is een stuk lager dan bij andere verhuurders. Volgens techsite Mashable, die eerder over Wheeliz berichtte, kost een aangepaste auto bij een traditionele verhuurder als Hertz tussen de 80 en 180 euro per dag. Bij Wheeliz huur je tussen de 50 en 60 euro per dag.

Voorlopig is de dienst alleen in enkele Franse steden beschikbaar, en heeft al zo’n 120 auto’s in haar bestand. Maar oprichter De Vilmorin heeft internationale ambities. Een powerchick om in de gaten te houden dus.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws