Techionista: social network voor sextoy-sex

KIJK-redactie

28-12-2014 13:00:17

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Twist – social networken met seksspeeltjes

“Heb je WeChat al?”, vroeg een VIVA-collega me onlangs. “In China is het mega hot. Het is daar zelfs al hét nieuwe betaalmiddel!”. Met het schaamrood op de kaken moest ik toegeven dat ik WeChat nog niet had… En dat overkomt een Techionista toch zeker niet?! Dus right then and there downloadde ik de social messenger-app en ging vrolijk aan de slag. Het idee is aimabel: je schudt met je telefoon en wordt gekoppeld aan mensen die precies op dat moment ook met hun pokkie shaken. Nu ben ik een sucker voor serendipiteit dus dat klonk als een app in mijn straatje.

Dus ging ik vrolijk aan de chat met een gezellig ogende Chinees (zie de afbeelding hierna). Na de formaliteiten (‘Hi!’, ‘How you’re doing?’ en ‘Where you’re from’) stond ik ineens oog in oog met zijn eh… eenoog. What happened?! Meneer liet zomaar zijn broek op zijn enkels zakken, terwijl ik daar toch echt geen aanleiding toe had gegeven… Vast een treurige samenloop van omstandigheden. Dus op naar de volgende. Maar ook de Canadese Jack vroeg na wat beleefde standaardvragen al snel ‘Hey Viv, do you like sex?’. En Mohammed vroeg überhaupt niets maar stuurde maar meteen een foto van zijn zaakje in eh… andermans zaakje.

wechat_ocean2

Lang verhaal kort: het fascineerde me mateloos. Want waar waren die gasten nou precies op uit? Een Chinees die zich ergens in Bejing bevindt, heeft toch weinig aan een dame in Nederland? Zou het sturen van vunzige plaatjes dan echt voldoende zijn om aan zijn gerief te komen? Blijkbaar. En dat geldt dus niet alleen voor de broekzakkende Chinees, maar ook voor Jack en Mohammed. Als Techionista denk ik dan: er moet toch meer voor deze eenzame viezerds te bedenken zijn. En ja hoor… Er ís meer! Twist heet het. Sinds vandaag op Indiegogo!

Twist: sextoys in de cloud
Men neme een vibrator voor de vrouw en een slimme peniskoker voor de man. Je rust de beide sextoys uit met sensoren zodat ze op elkaar kunnen reageren: het ritme en de druk van de ene sextoy, worden overgenomen door het andere speeltje. Et voila: een man aan de ene kant van de wereld, kan zo hupsa sex hebben met een vrouw aan de andere kant van onze aardkloot. Nu bestonden dat soort reizigersgoodies al langer, maar Indiegogo-project Twist brengt het naar de next level door er ook een social network omheen te bouwen: LovePalz. Daarop vind je mensen met een Twist-toy. Zie je iets waar je eh… blij van wordt, dan kun je diegene uitnodigen voor een potje interactieve sextoy-sex.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het nieuwe vreemdgaan
Ik moet zeggen: best een goed idee. Want nu sites als SecondLove, waar fysiek vreemdgaan gepromoot wordt hoogtij vieren, zou je dit als een veiligere oplossing kunnen zien. En vanuit een filosofisch perspectief: geldt sextoy-sex op afstand wel als vreemdgaan? Of meer als porno kijken 2.0. Ik ben er nog niet uit. Maar ik weet zeker dat het hart van m’n WeChat-Chinees een sprongetje maak, als ik hem hierop wijs… Check de video hierboven! Goed idee? Back het project op Indiegogo.

PS. Wat betreft de broekzakkende Chinees: ik heb getracht hem op het rechte pad te krijgen. Het is me niet gelukt. Vlak na deze laatste conversatie stuurde de jongeman opnieuw een foto van zijn jongeheer. Het is me wat…

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis