Techionista: twitterbotje maakt kunst van je foto

KIJK-redactie

01-02-2015 13:00:16

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Lowpoly Bot zet je alledaagse kiekjes om in kunst.

Ooit heb ik zelf geprobeerd een twitterbotje te maken. Het werd een soort PA die me via Twitter op de hoogte hield van mijn afspraken en het weer. En een echt botje werd het trouwens niet, want ik kan niet coden; het ding hing van IFTTT-regels aan elkaar. Maar toch… ik was ermee in mijn nopjes.

Eens in de zoveel tijd ontdek ik weer een échte Twitterbot en ben ik stiekem zwaar jaloers op het idee. Neem nou mijn nieuwste ontdekking: Lowpoly Bot. Het Duitse brein erachter, Mario Klingemann (@quasimondo op Twitter) heeft een scriptje geschreven die foto’s omzet in low poly’s (je weet wel: dedriehoekige opbouw van afbeeldingen zoals die ook bij 3D-modellen wordt gebruikt). En dat levert kunstzinnige plaatjes op.

Hoe werkt het?
Tweet je foto naar Lowpoly Bot en voeg er eventueel wat hashtags aan toe om de uitkomst te sturen. (Check hier welke hashtags je kunt gebruiken). Lowpoly Bot tweet vanzelf je aangepaste foto terug. Ook leuk: als je je kunstwerkje retweet, haalt het botje daar weer een filter overheen.

Ik testte het voor je:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Twitterbot

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws