Techionista: verander je schoenen elke dag

KIJK-redactie

29-11-2015 13:00:33

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: elke dag nieuwe schoenen met ShiftWear.

Kijk, als vrouw heb je nou een keer nooit genoeg schoenen (en tassen, die ook!). En natuurlijk willen we dat onze schoenen al-tijd matchen bij onze outfits. Dat verklaart meteen ook de hoeveelheid schoenen die je ECHT nodig hebt.

Als je van sneakers houdt, is er nu iets nieuws! Iets wat ervoor gaat zorgen dat je niet elke maand nieuwe sneakers hoeft te kopen… En dat iets heet ShiftWear.

Wat is het?

ShiftWear Classic’s zijn sneakers waarop je je eigen custom designs kunt laten zien. Zo van je smartphone of tablet naar je sneaker. Dat werkt zo: de HD-afbeelding wordt via een speciale app op de display-gebieden op je sneaker getoond. En niet alleen statische afbeeldingen kunnen je sneaker opleuken; je kunt ook animaties tonen. Voor als je een dagje echt even wilt opvallen. Als je kiest voor een statische afbeelding dan blijft deze net zo lang op je ShiftWear-schoenen staan tot je hem weer verandert. En het mooie is, de stroom die je daarvoor nodig hebt, wordt door je schoen zelf opgewekt. Want bij elke stap die je zet, laden de patta’s zichzelf op.

Hoe tof is dat?! Kun je dus echt elke dag sneakers aan die er anders uitzien.

Designers-marktplaats

De makers willen dat de app die je kunt gebruiken om je eigen designs of afbeeldingen op je sneakers te tonen, tegelijkertijd een grote database met toffe designs van designers all over the world gaat ontsluiten. Deze designs kun je in de app meteen aankopen en hup, op je schoen zetten. Uiteraard is er nagedacht over de specs van deze designs zodat ze altijd zo goed mogelijk tot hun recht komen. Heb je zelf een briljant design gemaakt voor je sneakers? Kun je ook die gaan verkopen in de app!

Duurzame schoen

De sneakers zijn waterproof en kunnen zelfs in de wasmachine. De zolen hebben een speciale coating, die ervoor zorgt dat ze minstens net zo lang meegaan als ‘normale’ sneakers. Oh, en omdat niet iedereen van dezelfde sneakers houdt, zijn ze verkrijgbaar in een hoog, een middelhoog en een laag model. Eigenlijk is er dus geen enkele reden om jezelf niet (weer) op een paar mooi nieuwe sneakers te trakteren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Maar… hold your horses

Oké, ze komen er hopelijk snel aan, deze vette sneakers. Maar vooralsnog zijn de makers nog op zoek naar geld om eerst hun prototype af te krijgen. Kortom: ze hebben nog geen écht werkend voorbeeld. We zullen ze de komende tijd nog maar even op hun blauwe ogen moeten geloven. Geloof je erin? Dan kun je ze backen op Indiegogo vanaf $ 150,- (en $ 50,- verzendkosten). Wij hopen dat ze het gaan redden. Want hoe tof zou het zijn als je elke dag je sneakers kunt customizen?! Love it!

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes