Techionista: verzonden mails automatisch deleten

KIJK-redactie

02-08-2015 13:00:01

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Google’s Dmail zorgt ervoor dat verkeerd verzonden mailtjes nooit worden gelezen.  

Google heeft een nieuwe Chrome-plugin uitgerold: Dmail. En dat is een retehandige extensie die het mogelijk maakt om zélf te bepalen hoelang een ontvanger bij een door jou verzonden mailtje kan komen. Een Dmail wordt bovendien versleuteld verzonden, voor éxtra veiligheid.

Een liefdesverklaring, een scheldkanonnade, een schaamteloze roddel… Oh I don’t know: er zijn zoveel redenen om een mail maar een beperkte houdbaarheid mee te geven. En dat kan dus nu met Dmail. Wanneer je deze extensie installeert (let op: alleen compatible met Chrome), komt er in je Gmail een verzendfunctionaliteit bij:

techionista email

Als je Dmail op ‘on’ hebt staan, wordt een mail versleuteld verzonden en met de ‘Destroy’-functionaliteit bepaal je bovendien hoelang een mail voor de ontvanger zichtbaar blijft:

techionista email2

Al eerder spijt van een mailtje? Dan kun je ‘m op elk moment terugtrekken. De mail wordt dan zowel bij de ontvanger als bij jou zelf verwijderd. Handig! Wat? Dat dat ook bij andere mailprogramma’s kan? Mwah… meestal alleen binnen de eerste 30 seconden of nog voordat de ontvanger de mail geopend heeft. Met Dmail kan het op élk moment.

Google heeft al aangekondigd dat je binnenkort met Dmail bovendien kunt aanvinken dat het forwarden van je mails onmogelijk wordt. Helemaal fijn.

Dmails ontvangen kan met elk mailprogramma, maar voor het verzenden ervan heb je uiteraard wel Gmail nodig. En Google’s browser Chrome dus.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!

Beeld: Kevin FitzPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws