Techionista: Yumit maakt eten leuk

KIJK-redactie

20-09-2015 13:00:29

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: met elk hapje levens verzamelen voor een game

Je kent ze vast wel. Van die ouders die kinderen hebben die echt niet – maar dan ook écht niet – willen eten. Niet alleen heel frustrerend (kan ik me zo voorstellen), maar ook onhandig omdat je kind niet binnenkrijgt wat ie binnen zou moeten krijgen. Vroeger moest je als niet-etende koter dan uren aan tafel blijven zitten totdat je bord eindelijk leeg was. Niet leuk, frustrerend en eten werd steeds meer een straf. Maar no more! Met Yumit worden kids gemotiveerd toch net even dat laatste hapje te nemen.

Wat het is
Yumit is een interactieve eetset, bestaande uit een soort dienblad met LED verlichting, een placemat, een bord, een mes, vork en lepel. Alles gemaakt van duurzame materialen. Dat eetsetje meet elk grammetje dat je kind binnenkrijgt, en zet de ‘score’ om naar virtuele energie. Daarmee kunnen de kids – uiteraard na het eten – interactieve spelletjes spelen op verschillende devices. Hoe leger het bordje, hoe meer levens in de game. Het dienblad geeft de score door aan een app, die dat omrekent naar credits om games voor smartphones of tablets mee te unlocken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het dienblad is gemaakt van anti-slipmateriaal met ronde hoekjes zodat je schatje zich niet kan bezeren, en (als het goed is) ook niet zomaar zijn of haar eten door de hele kamer smijt. Wat dan ook meteen weer minder schattig is. En omdat niet alle kinderen dezelfde kleur mooi vinden, kun je de Yumit bestellen in meerdere kleuren.

Hij is nog niet verkrijgbaar, maar je kunt de Yumit wel alvast pre-orderen via de site.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes