Tentoonstelling: Het verhaal van de totempaal

kijkmagazine

09-12-2012 13:00:17

Totempaal

In de uitgebreide tentoonstelling Het verhaal van de totempaal van het Leidse museum Volkenkunde staan de indianen aan de Noordwestkust van de VS centraal.

Hier in Europa kennen we totempalen vooral uit stripverhalen, maar ze bestaan wel degelijk echt. Het museum Volkenkunde te Leiden heeft een 8 meter hoog exemplaar speciaal laten maken voor haar nieuwe tentoonstelling Het verhaal van de totempaal, die een centrale plek heeft gekregen in een van de zalen. Daaromheen worden heel wat andere totempalen afgebeeld en van boven naar beneden uitgelegd.

Het verhaal van de totempaal - posterMaar er is meer: verspreid over diverse andere zalen worden kleding, voorwerpen, zeefdrukken, foto’s en filmbeelden getoond die geschiedenis, kunst, cultuur én maatschappelijke problemen van de indianen aan de Noordwestkust van de VS en Canada behandelen.

Voeg daarbij dat het museum momenteel drie beelden uit het beroemde Chinese terracottaleger (zie de Shot van KIJK 11/2012) te leen heeft en natuurlijk beschikt over een enorme eigen collectie, en er zijn genoeg redenen om het eens met een bezoekje te vereren.

**** | Museum Volkenkunde, Leiden | entree volwassene € 10,- | t/m 1 april 2013Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar