Time-lapse: de bevrijding van boor Noortje

kijkmagazine

2012-02-13 16:30:11

Noord/Zuidlijn - Noortje

Elke maandagmiddag posten we op KIJK.nl een time-lapsefilmpje. Deze keer: het uitgraven van boor Noortje bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn.

Het zal nog wel een jaar of vijf duren voordat er daadwerkelijk metro’s door de Amsterdamse Noord/Zuidlijn rijden. In de tussentijd is de voortgang van de werkzaamheden bij te houden via de site www.hierzijnwij.nu.

Onderstaand time-lapsefilmpje laat zien hoe eind vorige, begin deze maand vanuit station Rokin de weg naar de boor met de naam Noortje werd vrijgemaakt in anderhalve week tijd. Eerst wordt het beton uit de stationswand weggehakt, daarna wordt de wapening verwijderd, dan is de bevroren grond aan de beurt. Uiteindelijk komt het grijze graafwiel van Noortje in zicht, een boor die zich dan zeventien maanden ondergronds heeft bevonden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: www.hierzijnwij.nl, YouTube


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.