Toiletten poetsen om Facebook te gebruiken

Naomi Vreeburg

18-07-2017 09:00:44

toiletten

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld voor het schoonmaken van wc’s omdat ze te ongeduldig waren de algemene voorwaarden te lezen.

Wil je snel even iets downloaden, krijg je een heel epistel voor je snufferd: de terms of service agreements. Ietwat geïrriteerd scroll je naar beneden om daar het hokje aan te vinken. Je gaat akkoord met de algemene voorwaarden zonder ze überhaupt te hebben gelezen. Herkenbaar?

Bizarre voorwaarden

Purple, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat WiFi levert, laat op hilarische wijze zien dat heel veel mensen dit doen. Purple maakte een lijstje met bizarre algemene voorwaarden en liet deze vervolgens los op 22.000 mensen. Ze moesten de condities accepteren om in te loggen op Facebook. Bijna iedereen vinkte het hokje zonder twijfel aan.

Wat ze daarmee precies hadden geaccepteerd? Het lijstje:

  • Uitwerpselen van dieren in het park opruimen
  • Knuffelen met zwerfhonden en -katten
  • Het met de blote handen ontstoppen van het toilet
  • Verplaatsbare toiletten bij festivals schoonmaken
  • Slakkenhuisjes verven om het leven van de dieren meer kleur te geven
  • Kauwgom van de straten schrapen

Prijs

Slechts één van de proefpersonen had door dat er bizarre voorwaarden in stonden. En dat liet hij het bedrijf weten. In de algemene voorwaarden stond namelijk ook dat je Purple moest bellen als je het grapje doorhad. De persoon die dat deed, ontving een prijs. Goede marketingstunt van Purple.

Bronnen: Geeks, GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis