Topeka heet voorlopig Google

KIJK-redactie

07 March 2010 13:00

Topeka, de hoofdstad van de Amerikaanse stad Kansas, heeft zijn naam veranderd. Dat kan, zou je zeggen, maar de nieuwe naam is op zijn minst opmerkelijk te noemen: Google.

Google, Kansas: de Hoofdstad van Glasvezel. Dat is de hele maand maart de naam van Topeka, zo staat te lezen in een officiële verklaring van de burgemeester van de stad. Door dit aparte gebaar hoopt de plaats het nieuwe testgebied van de internetgigant te worden.

Google – het bedrijf, niet de stad – is van plan om een nieuw glasvezelkabel te gaan testen in een aantal plaatsen in Amerika. Deze kabel moet een supersnelle verbinding mogelijk maken met downloadsnelheden van één gigabit per seconde; ongeveer 100 keer sneller dan waar de Amerikanen nu de beschikking over hebben. Ter illustratie: het downloaden van een speelfilm in HD duurt dan slechts vijf minuten.

Google – de stad, niet het bedrijf – had daar wel oren naar en schreef zich in bij het bedrijf. Later dit jaar maakt de bekendste zoekmachine van de wereld bekend welke steden geluk hebben. Of Google daar ook bij zit, is nog niet zeker.

Bronnen: PhysOrg.com

Bronnen: City of Topeka


Meer Nieuws