Toyota bedenkt Segway zonder stuur

KIJK-redactie

08-11-2013 09:00:52

Als het aan Toyota ligt, is het straks mogelijk om het ‘paardrijgevoel’ op de openbare weg te beleven. Hun Segway FV2 wordt namelijk zonder stuur uitgerust.

Toegegeven, een Segway is nou niet de meest sexy manier om je te verplaatsen. Toch komt Toyota met een heel gaaf alternatief: de FV2. Het bijzondere aan dit apparaat is dat je het moet besturen alsof je op een paard zit. Voor de goede orde: dat is dus zonder stuur.

Segways kom je voornamelijk tegen op de luchthavens, en af en toe in de grote steden (waar dan vaak een toerist het ding bestuurt). De bekendste Segway is de Segway PT, maar die is lang niet zo indrukwekkend als Toyota’s FV2.

Toyotasegway1

De FV2 bestuur je namelijk door naar voren of achteren, of naar links of rechts te leunen. Comfortabel zitten is er alleen niet bij: je staat op een plateau om het gevaarte te manoeuvreren. Daarnaast beschikt de FV2 over allerlei snufjes, zoals stem- en gezichtsherkenning. Ook is de Segway uitgerust met een augmented-reality-windscherm en verkeerssensors.

Wil je meer weten over de Toyota FV2, dan kun je een app downloaden voor iOS of Android. Hier krijg je een eerste preview van de Segway. En dat is misschien wel de enige preview, want het is niet eens zeker of het voertuig überhaupt wel in productie wordt genomen.

Bron: Wired

Beeld: ToyotaPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis