TrackingPoint maakt ‘killer app’

André Kesseler

17-06-2014 13:00:33

‘Om het hoekje schieten’ is al heel lang een droom van militairen en special forces. Daar is nu een app voor.

We kennen het bedrijf TrackingPoint Precision Guided Firearms van de zelfrichtende jachtgeweren die het ontwikkelde. De telescoop op dat wapen levert streaming video aan een soort head-up display. Daarop wijst de schutter met een druk op de knop de plek aan waar de kogel terecht moet komen en houdt hij de trekker ingedrukt. Een Linux-computer doet dan razendsnel berekeningen op basis van allerlei variabelen: de buitentemperatuur, de luchtvochtigheid, de afstand tot het doel, de schiethoek… Het enige wat de jager vervolgens hoeft te doen, is het vizier weer op het doel te richten en als dat gebeurt, schiet het systeem de kogel volautomatisch af.

TrackingPoint heeft nu de gratis app ShotView ontwikkeld om het wapen nauwkeurig te kunnen richten terwijl de schutter uit het zicht blijft. De beelden van de HD-camera worden daarbij via wi-fi naar een Google Glass of een soortgelijk systeem gestuurd. Volgens het bedrijf kunnen ook op die manier op ongeveer 1000 meter afstand heel nauwkeurig doelen worden geraakt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Wired / Tracking Point

Beeld: Tracking Point

 

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws