US Navy bestelt doe-het-zelf pakketten

Naomi Vreeburg

22-10-2016 10:30:07

doe-het-zelf pakketten

De Amerikaanse marine heeft een aantal kits besteld die gewone raketten in slimme exemplaren kan veranderen.

De US Navy kan natuurlijk nieuwe, slimme raketten met laserdoelzoeker aanschaffen en de ‘domme’ wapens achterwege laten, maar doet dat niet. In plaats daarvan heeft de Amerikaanse marine voor 130 miljoen dollar zogenoemde Advanced Precision Kill Weapon Systems (APKWS) besteld bij het Britse BAE Systems. Deze doe-het-zelf pakketten toveren gewone raketten om tot slimme versies.

De Navy wil de kits gebruiken om de Seahawks, zoals MH-60R en MH-60S, te ondersteunen. Deze helikopters zijn gebouwd om hun moederschip – een jager of een kruiser – te verdedigen. Ze maken daarbij veelal gebruik van ongeleide projectielen.

Met de doe-het-zelf pakketten worden deze bestaande raketten in een paar minuten omgebouwd tot slimme, geleide raketten met laserdoelzoeker. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je in het onderstaande filmpje van BAE Systems bekijken:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Popular Mechanics, Defensietech

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis