Verenigde Arabische Emiraten krijgen supertokkelbaan

André Kesseler

09-09-2017 10:00:37

tokkelbaan

In Ras Al Khaimah, een stad in de VAE, gaat over drie maanden de langste tokkelbaan ter wereld open.

Ze zijn in de meeste speeltuinen wel te vinden: twee palen met daartussen een lange staalkabel waaraan je op een soort zitje heen en weer kunt zoeven. Vaak is het na een meter of tien wel gedaan met de pret (en knal je met een noodgang op de stop aan de andere kant). In Ras Al Khaimah komt in december een ‘iets’ langere…

Het record voor de langste zip line ter wereld staat nu met 2,5 kilometer lengte op naam van The Monster in Puerto Rico. Zie het filmpje hieronder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Als superman

In de Jebel Jais-bergen buiten Ras Al Khaimah wordt er eentje gebouwd die langer is. Uit concurrentieoverwegingen houden de bouwers angstvallig geheim hoe lang het ding precies wordt. Maar ze laten wel weten dat je in een Superman-houding met maar liefst 130 kilometer per uur naar beneden vliegt.

De tokkelbaan kan per dag ongeveer 350 mensen zo’n adrenalinestoot bezorgen. Er komen overigens twee lijnen naast elkaar, zodat je het spectaculaire ritje min of meer samen kunt beleven.

Bronnen: CNN / RAKTDA

Beeld: RAKTDA

Lees ook:

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis