Varende caravan ontworpen voor feestje

André Kesseler

14-11-2013 09:00:00

Als je wilt varen, kun je natuurlijk een jacht kopen. Maar het kan ook anders: met een Jet Capsule.

Het apparaat is een idee van de Italiaanse ontwerpstudio Lazzarini. Volgens de ontwerper werd de Jet Capsule vormgegeven als “een boot die klein genoeg is om gemakkelijk te manoeuvreren, maar toch ruim genoeg om een handvol vrienden uit te nodigen voor een feestje”.

De Jet Capsule is 7,62 meter lang, 3,35 meter breed en van alle gemakken voorzien. Hij wordt aangedreven door een diesel waterjetmotor van 300 pk (224 kilowatt), goed voor een vaartje van 45 kilometer per uur. Als dat niet snel genoeg is, kun je ook kiezen voor twee motoren met een totaal vermogen van 500 pk (373 kilowatt).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wij zijn eerlijk gezegd niet zo heel erg onder de indruk van dit nogal instabiel ogende hondenhok. Vooral op zee lijkt het ons een onprettige ervaring. De prijs van deze varende minicaravan is nog niet bekendgemaakt, maar misschien is een ‘ouderwets’ jacht nog niet zo’n slecht idee…

Overigens wil Lazzarini niet alleen Jet Capsules bouwen voor de feestvierende shiny happy people, maar ook nuttige versies maken voor militairen, waterpolitie en reddingsdiensten.

P547ArmoredCapsuleBanner

Bronnen: Lazzarini DesignWired

Beeld: Lazzarini DesignPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws