Videoconferenties populairder door aswolk

KIJK-redactie

21 April 2010 16:00

De aswolk die lange tijd het vliegverkeer in grote delen van Europa platlegde, heeft niet voor iedereen nadelen. Software- en hardwareleveranciers van videoconferenties schreven tijdens de vliegtuigloze periode een flinke piek.

Verkeersminister Camiel Eurling besloot maandag met zijn Europese collega’s om het vliegverkeer weer gedeeltelijk te hervatten na een videoconferentie; een vergadering via het internet. En hij is niet de enige die de afgelopen week gebruikmaakte van dit medium, zo blijkt. Zakenlui die om wat voor reden dan ook niet naar hun thuisland konden vliegen maar toch moesten werken, namen veelvuldig hun toevlucht tot deze digitale mogelijkheid om te vergaderen en te communiceren.

“We hebben een enorme piek in het gebruik van onze producten gezien”, zegt Fredrik Halvorsen van Cisco, een bedrijf dat videoconferenties mogelijk maakt. “We hebben al onze videokamers vol zitten met allerlei gebruikers. Van kleine en middelgrote bedrijven tot ministeries.”

Ook Skype merkte een toename in het gebruik van de digitale dienst. “Er is ons een verhaal bekend van een stel in Dubai dat trouwde in de hotellobby, zodat de gasten die vastzaten in Londen via Skype de bruiloft toch konden volgen”, zegt een woordvoerder van Skype.

Als het aan de bedrijven ligt, is dit een opmaat voor meer. “Een marktverschuiving is vaak een gevolg van een grote, externe gebeurtenis of verstoring.”

Bronnen: PhysOrg

Beeld: Courtesy of TANDBERG Corporation


Meer Nieuws