Vijf creatieve kerstbomen

Laurien Onderwater

23-12-2018 10:59:56

kerstboom dennenboom

Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je takken ontzettend saai. Voor wie eens af wil van de traditionele kerstboom, heeft KIJK vijf creatievere versies op een rij gezet.

Je kunt weer de same old dennenboom in huis halen en versieren met lampjes en kerstballen. Maar mocht je deze traditionele kerstboom een beetje beu zijn, dan hebben we hier vijf alternatieve versies met een technisch of sciencefiction-tintje. Dat dan weer wel.

Herrieboom

De Britse uitvinder James Dyson is natuurlijk helemaal verzot op een van zijn beste creaties ooit: de zakloze stofzuiger. En om die te eren maakten hij en zijn team een hightech-kerstboom van transparante stofzuigerslangen. Door de buizen stroomt lucht en die houdt op zijn beurt een aantal kerstornamenten zwevende. Een creatieve kerstboom is het zeker, de vraag is alleen of je zin hebt in die herrie de hele dag…

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Stormtree

Vorig jaar lieten we al de Darth Vader-boom zien. (Vooruit, we tonen hem gewoon nog een keer:)

Maar waar zou Darth Vader zijn geweest zonder zijn loyale Stormtrooper-leger? De soldaat verdient daarom tijdens kerst ook een plekje in de woonkamer. Compleet met lampjes en Star Wars-ornamenten. Bovendien staat een witte boom toch wel een stuk gezelliger dan een zwarte.

© Chris Mar

Godzilla

In Japan houden de mensen wel van een beetje gegriezel. Daarom kiezen ze, in plaats van voor de klassieke kerstboom, voor een enorme Godzilla-boom.

Deze boom stond overigens al heel wat jaren geleden in een Japans winkelcentrum, maar werd onlangs weer onder de aandacht gebracht dankzij bovenstaande tweet. En, oud of niet, hij is nog steeds tof.

Wie het kleine niet eert

Het is elk jaar weer een crime: de lichtsnoeren voor in de boom uit de klit halen. Kost je een hoop tijd en energie, en je wordt er ook niet vrolijker van. Bespaar jezelf die ergernis en haal dit ‘boompje’ in huis. De Motherboard X-Mas Tree is heel eenvoudig in elkaar te zetten, bevat een paar vrolijke led-lampjes (zonder snoeren) en vereist slechts één 9V-batterij. Ideaal.

© DCI

Plastic boom

Vind je het zielig om een gekapte boom in je woonkamer te hebben staan? Bouw dan een plastic versie van LEGO. Je kunt een voorbeeld nemen aan dit gevaarte (hoewel die ook weer niet zo groot hoeft te zijn):

© Joshua Brown/CC BY-SA 2.0

In 2011 sierde deze boom het St Pancras International Station in Londen. De 12,2 meter hoge boom was gemaakt van maar liefst 600.000 steentjes en het kostte de makers twee maanden om hem op te bouwen. Er hangen circa duizend LEGO-ballen in de boom die 172 takken telt. Bovendien is bij deze boom de kans een stuk kleiner dat je geliefde kat erin gaat hangen.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis