5 ‘geeky’ kerstdecoraties

Laurien Onderwater

26-12-2017 09:59:10

kerstdecoraties

Waarom zou je, net als iedereen, de same old kerstboom optuigen als je ook deze coole kerstversieringen in huis kunt halen?

Wanneer het heerlijk avondje is geweest, is het voor de meeste Nederlanders tijd om een kerstboom in huis te halen en op te tuigen. Daarnaast wordt de verlichting ook van zolder gehaald om het huis helemaal in kerstsferen te brengen. Maar vrijwel elk huis ziet er dan rond kerst min of meer hetzelfde uit. Liever uitblinken? Kies dan een van deze kerstdecoraties met een geeky tintje.

1. Darth Vader-boom

Alle Star Wars-fans opgelet! Met een paar simpele aanpassingen tover je de kerstboom om in een heuse Darth Vader-boom. Oké, je moet wel even een lightsaber, zijn masker, en mantel in huis halen, maar de echte fans hebben deze toch al lang liggen?

2. Hartslagslinger

Het is niet voor iedereen de gewoonste zaak om vrij te zijn op eerste en/of tweede kerstdag. Artsen en verplegers, bijvoorbeeld, moeten dan gewoon werken (en maar goed ook). Bij de entree van een ziekenhuis staat vaak een grote kerstboom, maar op de afdeling cardiologie is deze slinger in de vorm van een elektrocardiogram veel toepasselijker:

3. IT-kerstkrans

Bij de informatietechnologieafdeling doen ze ook niet aan zoetsappige kerstversieringen. Daar maken ze decoraties van computeronderdelen, zoals deze krans. Tof!

4. Chemistree

Op de afdeling scheikunde wordt wéér anders omgegaan met de feestdagen. Chemici beschikken natuurlijk over allerlei (vloei)stoffen waarmee ze de mooiste en kleurrijkste creaties kunnen maken. Dus waarom dan niet een boom ‘optuigen’ met deze brouwsels? Dat is precies wat hier is gedaan. De boom kreeg de toepasselijke naam chemistree.

5. Interactieve Pac-Manboom

Blinky, Pinky, Inky, Clyde en Pac-Man zijn ook van de partij met de feestdagen in deze interactieve ‘kerstboom’ waarop het legendarische spel wordt gespeeld.

Dit exemplaar was een aantal jaren terug dé eyecatcher van Madrid. Toegegeven, deze enorme interactieve boom in je woonkamer plaatsen, gaat wat makkelijk. Maar er is vast een kleinere versie van te vinden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Welke kerstversiering is jouw favoriet?

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar