Vliegmaatschappij biedt VR-entertainment

Karlijn Klei

15-08-2019 08:59:40

VR

Kleine schermen zijn passé, zal British Airways gedacht hebben. De vliegmaatschappij biedt eersteklas passagiers de komende tijd VR-headsets aan.

Tenzij je het grootste deel ervan op een oor ligt, is de kans groot dat je je tijdens een vlucht van acht uur of meer behoorlijk gaat vervelen. Na twee uur lezen (als dat al lukt met dat huilende kind op de achterste rij) heb je je boek uit en als je je thuis voor een film of serie tot een grote flatscreen keert, dan valt dat kleine scherm stiekem toch wel tegen. Vliegmaatschappij British Airways test momenteel alternatief entertainment; virtual reality.

Lees ook:

Privé-bioscoop

Van nu tot het eind van het jaar kunnen eersteklas passagiers aan boord van selecte vluchten tussen Londen Heathrow en New York JFK gebruik maken van het VR-vermaak. ‘Een eigen 3D-bioscoop in de lucht’, noemt de Engelse vliegmaatschappij het.

De headsets zijn ontworpen door het Franse bedrijf SkyLights en beloven een variatie aan films, documentaires en reisprogramma’s in 2D, 3D of 360-graden-format. Daarbij heeft de headset ook een aantal ‘therapeutische’ programma’s zoals begeleide meditatie en geluidstherapie voor mensen met vliegangst. Fijn is dat de headset werkt ongeacht hoe je zit of ligt – een van de luxes van reizen in eerste klas.

Economy?

British Aiways is overigens niet de eerste of de enige vliegmaatschappij die een deel van zijn passagiers de virtual reality-beleving biedt. In 2015 testte de Australische vliegmaatschappij Qantas de technologie al, en vorig jaar deed ook het Amerikaanse Alaska Airlines een gooi naar VR tussen de wolken.

Of deze testfase van British Airways betekent dat andere Europese vliegmaatschappijen snel zullen volgen, is nog maar de vraag. En zelfs als dat het geval is, zal het gros van de vliegers waarschijnlijk nog even moeten wachten; wanneer (en of) de tech naar Economy-class zal komen, tja, dat moeten we zien. Voorlopig hou ik oordopjes en een tweede boek ik mijn reistas.

Bronnen: British Airways, Engadget

Beeld: Nick Morrish/British Airways

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws