Vogelhuisje beloont met gratis WiFi

KIJK-redactie

18-06-2016 16:00:03

luchtvervuiling

Een Amsterdams bedrijf ontwikkelt vogelhuisjes die de Amsterdamse luchtkwaliteit moeten verbeteren.  

We lijken er bijna niet meer zonder te kunnen: een WiFi-verbinding. Amsterdamse ondernemers maken daar slim gebruik van om het milieu te beschermen. Zij ontworpen vogelhuisjes die gratis WiFi verstrekken wanneer de luchtkwaliteit goed is.

Gevleugelde diertjes

De vogelhuisjes worden gemonteerd in bomen en het is de bedoeling dat ze terechtkomen op drukke gebieden in Amsterdam, waar inmiddels één boom voorzien is van een nestkastje met daarin een WiFi-router.

Ook hebben de vogelhuisjes ledlampjes op het dak; deze geven het niveau van de luchtverontreiniging aan. Wanneer de lucht schoon genoeg is, kleurt het dak groen en kunnen alle voorbijgangers genieten van een gratis WiFi-verbinding.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

TreeWiFi

Op deze manier willen de ondernemers de inwoners van Amsterdam belonen voor hun inspanningen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Bovendien leveren de vogelhuisjes veel nuttige data op over de luchtkwaliteit.

De ondernemers, die het project de naam TreeWiFi hebben gegeven, willen Amsterdam op korte termijn verrijken met nog vijf andere vogelhuisjes. Daar is echter nog wel geld voor nodig en dat bedrag proberen ze met een crowdfunding-actie op te halen. Uiteindelijk hopen ze op vijfhonderd TreeWiFi-vogelhuisjes in Amsterdam.

Bronnen: Popsci, Mother Nature NetworkPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar