Volg de bijenkoningin op haar paarvlucht

KIJK-redactie

11-09-2013 16:00:52

Unieke beelden tonen een parende bijenkoningin hoog in de lucht. In de documentaire More than honey zie je tientallen darren om de koningin ‘vechten’.

Een bijenkoningin paart slechts één keer in haar hele leven. En dat doet ze niet lekker knus in de bijenkorf, maar op een spectaculaire manier op meer dan zes meter hoog in de lucht. De documentaire More than honey heeft deze unieke paringsvlucht weten vast te leggen:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een honingbijkolonie bestaat uit drie verschillende soorten volwassen bijen. De werkers bouwen het nest en verzamelen voedsel. Darren zijn er voornamelijk voor de voortplanting. Ze zijn groter en eten veel meer, en worden daarom in de herfst het nest uitgeschopt en gaan dan vervolgens dood van de honger. Tot slot heeft elke kolonie één koningin die als hoofddoel de reproductie van het soort heeft. Een koningin kan ontzettend veel eitjes leggen. Soms zelfs meer dan een miljoen in haar hele leven.

De documentaire More than honey verschijnt eind oktober op dvd en iTunes. En mocht je toevallig in Engeland zijn: daar is de documentaire op dit moment te zien in de bioscopen.

Bronnen: MAAREC, Popular Science

Beeld: Muhammad Mahdi KarimPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis