Volg je munt door heel Nederland!

Marysa van den Berg

17 June 2011 16:00

Sinds gisteren worden vanaf de kassa’s van boekwinkel Athenaeum in Amsterdam duizend speciale 2-euromunten verspreid. En die kun je via deze website traceren.

Maven Publishing bedacht deze muntenactie ter gelegenheid van de verschijning van de Nederlandse editie van het boek Voorspelbaar. Een korte recensie hiervan verscheen in KIJK 7-2011, die nu in de winkel ligt. In Voorspelbaar neemt schrijver Albert-László Barabási de lezer mee op zijn zoektocht naar de patronen achter het menselijk gedrag. En die patronen zijn meer voorspelbaar dan je denkt.

Hoe voorspelbaar wij Nederlanders zijn, hoopt Barabási en zijn team te ontdekken met de gisteren gelanceerde muntenactie. De verspreide munten hebben op de achterkant een sticker met daarop een unieke code. Kom je er een tegen? Vul dan de code en je verblijfplaats in op de website. Wanneer je de munt uitgeeft, kan de nieuwe ontvanger hetzelfde doen. Na verloop van tijd kun je je munt dan op de website volgen. En onder de deelnemers wordt elke week een exemplaar van het boek verloot.


Meer Nieuws