Waardoor worden deze lichtpilaren veroorzaakt?

Naomi Vreeburg

14-01-2017 10:30:03

lichtpilaren

Zien we hier de lichtstralen van ufo’s? Nee hoor, dit fenomeen heeft een andere verklaring.

In het noorden van de provincie Ontario (Canada) keek Timothy Joseph Elzinga ’s nachts uit het raam en werd aangenaam verrast door de prachtige verticale strepen die uit de lucht lijken te komen. Hij besloot een kiekje te maken van het kleurrijke fenomeen. Maar hoe komen deze lichtpilaren tot stand?

Het sleutelwoord: ijskristallen. Tijdens koude winternachten dwarrelen platte ijskristallen, die zich normaalgesproken hoger in de atmosfeer bevinden, dichter naar de grond. Hier reflecteren ze licht van auto’s en ander kunstlicht. Met als gevolg deze prachtige lichtzuilen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens EarthSky.org denken sommige mensen dat de lichtpilaren afkomstig zijn van ufo’s. Zo worden veel meldingen gemaakt van een ‘ufo-straal’ bij de Niagarawatervallen. Hier gaat de mist van het water een interactie aan met kunstmatig licht en vormt de pilaren. De groene mannetjes hebben er dus wederom niets mee te maken…

Bronnen: Livescience, GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis