Wat doet dit apparaat?

Naomi Vreeburg

23-08-2017 12:59:23

apparaat

Voordat je dit bericht verder leest: bedenk eerst even zelf wat voor soort apparaat dit zou kunnen zijn. Raden blijft natuurlijk leuk!

Is het een oude fotocamera? Zien we hier een hypermodern toilet? Of is het een verfmachine? Geen van allen. We kijken hier naar een apparaat dat moet afrekenen met muggen. Aan dit systeem wordt al jaren gewerkt door het Intellectual Ventures Lab (VS). En naar verluidt is het Department of Agriculture deze maand begonnen met het testen van deze zogenoemde Photonic Fence.

Het is overigens niet echt een ‘fence’ (vrij vertaald: hek). Het is een klein doosje uitgerust met lasers, camera’s en kunstmatige intelligentie. De camera’s scannen de lucht 100 meter rondom het apparaat , waarna het A.I.-systeem de vorm, snelheid en vleugelslag van een inkomend insect meet. Zo moet het apparaat onderscheid maken tussen de vervelende muggen en de insecten die ons bloed wel met rust laten.

Volgens de makers weten de lasers 20 muggen per seconde de nek om te draaien. We wachten ietwat ongeduldig af tot we dit systeem in onze slaapkamer kunnen plaatsen.

Bron: Popular Mechanics

KIJK 8/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis