Wat was het beste coververhaal van 2012?

kijkmagazine

15 February 2013 16:00

Overgewicht

Via een poll op deze site vroegen we onze lezers wat ze het interessantste KIJK-openingsverhaal van 2012 vonden. De uitslag.

Uiteraard proberen we elke KIJK te laten openen met een coverartikel dat zoveel mogelijk lezers interesseert. Zo’n artikel beslaat immers een pagina of tien, dus dan zou het jammer zijn als een flink deel van de lezers het links laat liggen. Maar welke onderwerpen die we afgelopen jaar groot brachten in ons blad sloegen het meeste aan? Daar probeerden we de afgelopen weken via een poll op deze site achter te komen.

KIJK 13/2012 - coverDe meeste stemmen gingen naar het artikel ‘Over gewicht’ (KIJK 13/2012), waarin gezondheidswetenschapper en wetenschapsjournalist Anne Loyen het probleem van de wereldwijde obesitasepidemie tackelde. Op de tweede plaats, met 14,7 procent van de stemmen, eindigde ons meest ‘hardcore’ wetenschapsartikel: ‘Hoe quantum ben jij?’ (KIJK 10/2012) door Barry van der Meer. De gedeelde derde plaats was voor ons twaalf pagina’s tellende ‘Dossier kernfusie’ (KIJK 4/2012) en Asha ten Broeke’s ‘Waarom is seks lekker?’ (KIJK 11/2012).

In de middenmoot belandden onze artikelen over massauitstervingen, de bezuinigingen op defensie, de invloed van het klimaat op de geschiedenis, het kwaad in jezelf, en aardgas in Nederland. De overige coverartikelen van 2012 wisten in onze poll vrij weinig handen op elkaar te krijgen. Waarbij aangetekend dat het aantal stemmen ook weer niet hoog genoeg was om hier al te harde conclusies uit te kunnen trekken…

Beeld: Marco Lap


Meer Nieuws