Wekker doet je ontwaken met geur

Naomi Vreeburg

05 January 2016 15:30

Met de SensorWake word je wakker van een overheerlijke geur in plaats van een irritante toon.

Het is een van de meest gehate geluiden in de wereld: de schelle morgenzang van je alarmklok. Zou het niet stukken fijner zijn om te worden gewekt door de geur van vers gebakken croissantjes? De Franse tiener Guillaume Rolland – die vaak last heeft van een ochtendhumeur – vond het in ieder geval een goed idee. Hij presenteerde op CES2016 de alarmklok SensorWake, die je doet ontwaken door geur.

SensorWake maakt gebruik van een soort cartridges die je in de wekker steekt. Vervolgens stel je in wanneer je je warme bedje moet verlaten en als het zo ver is, laten de cartridges een geur vrij. Dit kan het aroma van koffie zijn, de geur van de zee of kerstmis, het odeur van geroosterd brood en ga zo maar door. Een cartridge kan 30 keer worden gebruikt.

Geuren SensorWake

Maar is zo’n geur dan genoeg om je te laten ontwaken? Volgens het startup-bedrijf van Rolland zijn de geuren zo gedoseerd dat je er binnen twee minuten van wakker moet worden. Mocht dit toch niet gebeuren, dan komt het schelle geluid van je wekker na drie minuten alsnog de slaapkamer binnen.

Met behulp van een succesvolle Kickstarter-campagne – waar Rolland maar liefst 200.000 dollar binnenharkte voor zijn idee – zal de SensorWake vanaf juni 2016 te koop zijn. Maar helaas niet tegen een zacht prijsje… Voor een alarmklok met drie geurzakjes betaal je al snel 100 euro. Toch graag eentje bestellen? Dat kan hier.

Bron: CNET


Meer Nieuws