Wetsvoorstel: digitale reclame op Californische nummerborden

kijkmagazine

22 June 2010 16:00

Senator Curren Price heeft een plan om de staat Californië van zijn schulden af te helpen: digitale reclame op nummerborden.

Met het betreffende wetsvoorstel wil Price het Department of Motor Vehicles (DMV) in staat stellen om de eerste stappen te zetten richting digitale nummerborden. Hierop zouden tijdens het rijden de gebruikelijke cijfer-letter-codes worden getoond, die bij stilstand worden vervangen door advertenties. Het geld dat dit laatste opbrengt, is dan bestemd voor de Californische schatkist, die kampt met een begrotingstekort van tientallen miljoenen dollars.

De techniek kan ook worden ingezet om verkeerswaarschuwingen op nummerborden weer te geven, zo valt te lezen in het wetsvoorstel. Een andere mogelijkheid, zo meldt TechNewsDaily, is om autobezitters zelf te laten kiezen wat hun nummerbord laat zien als hun voertuig geparkeerd staat. Aangenomen mag worden dat ook dit de staat Californië geld zal opleveren, en dat de DMV zich het recht zal voorbehouden om nummerbordteksten of -afbeeldingen te weigeren die niet door de beugel kunnen.

Bronnen: Website senator Curren Price

Beeld: Timeless Motor Classics


Meer Nieuws