Wie gelooft er nog in aliens?

André Kesseler

11 April 2010 13:00

Uit een groot onderzoek blijkt dat een verrassend groot deel van de wereldbevolking gelooft dat aliens zich te midden van ons bevinden.

In KIJK 1/2010 brachten we een artikel over aliens (‘Waar zijn de aliens gebleven?’, p. 14). Daarvoor gingen we naar het gehucht Rachel in de Amerikaanse staat Nevada en vroegen we de inwoners of ze nog wel in buitenaardsen geloofden. En juist daar, net buiten de poort van Area 51, in het heartland van de ufologie, bleken mensen redelijk nuchter over aliens te denken.

Maar uit een groot onderzoek onder 23.000 mensen in 22 landen, uitgevoerd door Reuters Ipsos, blijkt dat gemiddeld 20 procent van de wereldbevolking gelooft dat aliens niet alleen bestaan, maar zelfs op aarde wonen. Het minst gelovig zijn Belgen, Nederlanders en Zweden, met 8 procent elk. Het ‘gelovigst’ zijn de Indiërs en Chinezen. Maar liefst 40 procent van hen meent dat aliens zich permanent op onze planeet hebben gevestigd.

Overigens geloven mannen (22 procent) iets meer dan vrouwen (17 procent) en zijn de meeste aliengelovigen jonger dan 35 jaar.

Bronnen: The Independent

Beeld: André Kesseler


Meer Nieuws