Wie is dé hoofdpersoon van Game of Thrones?

Naomi Vreeburg

05-04-2016 09:00:43

klimaatmodel

Twee wiskundigen hebben uitgevogeld wie wetenschappelijk gezien het hoofdpersonage van de serie Game of Thrones is.

Fans van Game of Thrones­ worden binnenkort beloond met het zesde seizoen van hun geliefde tv-serie. En dat zorgt voor aardig wat speculaties. Want wie wordt er dit seizoen weer (op brute wijze) vermoord? Zelfs wetenschappers houden zich met Game of Thrones bezig. Twee wiskundigen hebben namelijk onderzocht wie nu wetenschappelijk gezien het hoofdpersonage van het verhaal is.

Zoals je wellicht weet, is Game of Thrones gebaseerd op de fantasyboekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin. Om erachter te komen wie van de enorme hoeveelheid personages het belangrijkst is, hebben Andrew J. Beveridge en Jie Shan network science toegepast op het derde boek van deze serie; A Storm of Swords. Bij network science wordt onder andere in kaart gebracht welke factoren – in dit geval dus de personages – de meeste connecties hebben en welke de meeste interacties aangaan.

Game of thrones

Zo maakten de wiskundigen een sociaal netwerk. (Zie de afbeelding hierboven.) Hieruit bleek dat Sansa Stark, Jon Snow en – op de eerste plaats – Tyrion Lannister de belangrijkste personages zijn.

Maar ook Daenerys moet niet worden onderschat, melden de onderzoekers. Ze zit nu op een vrij geïsoleerde plek, maar heeft daar wel belangrijke connecties. “Daenerys zal het huidige netwerk zeker op zijn kop zetten wanneer ze terugkeert naar Westeros om de troon op te eisen”, schrijven de onderzoekers. En zo blijft het dus toch nog even speculeren.

Bronnen: Math Horizons (PDF), Tech TimesPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar