Zelfbesturende auto van Audi gaat het snelst

Naomi Vreeburg

23-10-2014 16:00:12

Audi bereikt een snelheidsrecord voor zelfbesturende auto’s.

Net als een hele reeks andere autobedrijven, zoals Tesla, Volvo en BMW, is ook het Duitse Audi druk in de weer om een zelfbesturende auto op de markt te brengen. En om de concurrentie een stapje voor te blijven, of op zijn minst uniek te zijn, liet het bedrijf zien dat hun RS7 de snelste zelfbesturende wagen is op dit moment.

Tijdens het Hockenheim racecircuit, een wedstrijd in Zuid-Frankfurt, bereikte de Duitse auto een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Hij deed slechts twee minuten over een lap (zie onderstaand filmpje). De RS7 gebruikte voor deze race een combinatie van camera’s, laserscanners, GPS-systeem en radarsensoren om zichzelf op de baan te houden.

Ter vergelijking liet Audi een coureur hetzelfde circuit rijden. Hij moest het tegen de robot afleggen met 5 seconden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een belangrijke kanttekening is natuurlijk dat een racebaan heel iets anders is dan het dagelijkse verkeer waar wij elke dag aan deelnemen. Je hebt dan te maken met files, plotseling overstekende kinderen en stoplichten. Er is nog werk aan de winkel om deze barrières te omzeilen. Dit mag de pret niet drukken voor Audi, want het record voor snelste zelfbesturende auto staat nu op zijn naam. Maar de concurrentie zit hem, ondanks de hoge snelheid van de auto, op de hielen.

Bronnen: Popular Science, BBC News

Beeld: NetCarShowPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis