Zo gaat de vliegende taxi er volgens Airbus uitzien

Laurien Onderwater

20-06-2017 09:00:40

Airbus taxi

Als het aan Airbus ligt, zal de vliegende taxi er zo uit gaan zien. Bekijk het filmpje!

Stel je werkt in Amsterdam maar hebt over een half uur een vergadering in Rotterdam. Neem je de A4 dan is de kans groot dat je in de file staat en je meeting niet haalt. Dus wat doe je dan? Je tovert je smartphone tevoorschijn en bestelt een elektrische VTOL-vliegtuig die je naar je bestemming brengt. Kosten? Zo’n 70 euro. Duur? Slechts 15 minuten.

Vahana

Dit is hoe Vahana – het A3 project van Airbus – zich de toekomst van de vliegende taxi voorstelt. En onlangs heeft het bedrijf een filmpje vrijgegeven van een concept-taxi.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Al ruim een jaar houdt de luchtvaartreus zich bezig met het ontwikkelen van een vloot van elektrische, autonome, multirotorische VTOL-voertuigen die kunnen worden gebruikt om van dak naar dak te vliegen in dichte steden waar het verkeer vaak stilstaat.

Details

Veel meer informatie dan dit geeft Airbus niet weg. Wel zegt de CEO te hopen eind dit jaar een werkend prototype van een autonoom vliegend voertuig te hebben. En hopelijk worden er meer details bekendgemaakt tijdens de Paris Air Show deze week.

Bronnen: Vahana, The Verge, Mashable

Beeld: Vahana

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes