Zo vliegen we in 2050

André Kesseler

15 June 2011 10:00

De creatieve geesten van vliegtuigbouwer Airbus zijn aan het werk gegaan en presenteren het vliegtuig van de toekomst.

Zo’n veertig jaar in de toekomst kijken is geen makkelijke opgave. De ontwerpers hebben zich naar eigen zeggen laten inspireren door de natuur en de manieren om die te beschermen. De ouderwetse scheiding van business class en het plebs in de economy class (zó 2011) hebben ze laten varen. In plaats daarvan komt er een ‘scheiding’ op basis van interesses.

Wil je lekker relaxen dan ga je naar de vitalising zone. Maar er is ook een plek voor mensen die gamend de reis willen doorbrengen, via videoconferencing een zakenbespreking willen voeren met mensen op de grond, of een rondje virtueel willen golfen.

Maar het meest opvallende is de doorzichtige vliegtuighuid van ‘een bionische structuur’ (gekopieerd van vogelskeletten) die is afgedekt met een transparant membraan.

Volgens Airbus gaat het de komende jaren 2 miljard euro in dit soort ‘groene’ ideeën steken en dat er bijvoorbeeld een conceptvliegtuig komt dat helemaal biologische afbreekbaar is. Maar de vliegtuigbouwer garandeert niet dat al deze ideeën in het jaar 2050 ook daadwerkelijk worden ingevoerd.

De ideeën zijn later deze maand te zien tijdens een 360 graden-IMAX film op de Le Bourget International Airshow  in Parijs.

Bronnen: WiredAirbus


Meer Nieuws