Zweetgeuren weg uit schoeisel met deze gadget

Laurien Onderwater

13-08-2018 12:59:19

zweetvoeten panasonic

Mensen met zweetkakkies opgelet: Panasonic komt met een gadget die de onwelriekende geur uit je schoenen haalt.

Het is iets wat je niet graag toegeeft: het hebben van zweetvoeten. Maar ja, zodra je je schoenen na een lange dag uittrekt, verraadt de geur het eigenlijk al. Als het aan Panasonic ligt, wordt dat verleden tijd. Het Japanse bedrijf komt namelijk met een ontzettend handige gadget: de MS-DS100 die de zweetgeur niet maskeert, maar verwijdert uit je schoeisel.

Lees ook: Via deze smartphonegadget kus je iemand

Radicalen

De gadget – die op een ingebouwde batterij werkt – is vrij groot en heeft twee koppen of mondstukken waarvan je er een in elke schoen plaatst. Vervolgens pompt de MS-DS100 speciale elektrostatisch geladen nanodeeltjes, die hydroxylradicalen bevatten, de schoenen in. Die radicalen (bestaande uit één zuurstof- en één waterstofatoom) lossen de vieze geuren op.

Een schoonmaakcyclus duurt ongeveer vijf uur, maar als je schoenen echt hardnekkige geuren bevatten, kan er ook een zeven uur durende schoonmaakbeurt worden gehouden. Panasonic suggereert dan ook dat gebruikers de MS-DS100 laten draaien voordat ze naar bed gaan, zodat ze de volgende ochtend wakker kunnen worden met een paar fris ruikende schoenen.

Wat wel een domper is, is dat het apparaat voorlopig alleen nog in Japan te koop zal zijn voor een nog niet bekend gemaakte prijs (wellicht dat de mensen daar meer last van stinkvoeten hebben dan hier?) Voor jou zit er dus nog even niks anders op dan je schoenen goed laten luchten. Of slippers dragen, dat kan ook.

Bronnen: Panasonic, New Atlas

KIJK 8/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis