KIJK Tipt: Het wonder van vliegen

KIJK-redactie

20-04-2022 09:00:00

Het wonder van vliegen

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Het wonder van vliegen

het wonder van vliegen

In dit boek neemt de Britse etholoog en evolutiebioloog Richard Dawkins ons mee door de betoverende geschiedenis van het vliegen: van vogels tot vliegtuigen.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Azio Cascade

Een klein toetsenbord met grote mogelijkheden. De Cascade van Azio is een tikmachine met 75 procent-layout, dus compacter dan standaard maar wél met een hele rits functies, pijltjes en navigatietoetsen. De knopjes zijn bovendien hotswappable en verkrijgbaar in een aantal hippe designerkleuren. Verder werkt het apparaatje met Mac en met Windows, met kabel en met batterij, met ochtend- en met avondmensen, met koffie- en met theeleuten. Oftewel: een klein toetsenbord met grote mogelijkheden.

Meer op www.aziocorp.com

Boss GX-100

Het is niet zo dat de samensteller van deze rubriek elk gitaarpedaal bespreekt omdat hij dan een exemplaar daarvan krijgt opgestuurd. Het is vooral zo dat de samensteller van deze rubriek elk gitaarpedaal bespreekt in de hoop dat hij dan een exemplaar daarvan krijgt opgestuurd. Nee, ook niet waar. Maar een nieuwe effectenbak kietelt wél altijd zijn voormaliggitaristen- hartje. De kersverse GX-100 van Boss (met 23 versterkertypes, 150 effecten, fraai kleurenaanraakscherm en gestroomlijnd ontwerp) mag dus niet ontbreken. En hier is ie.

Geluidsfragmenten op www.boss.info

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt