Tentoonstelling: Leven in het heelal

Laurien Onderwater

25-10-2017 10:59:49

Leven in het heelal

Op de 3e verdieping van het NEMO Science Museum vind je sinds kort de tentoonstelling Leven in het heelal.

Zin om op ontdekkingsreis door de ruimte te gaan? Daarvoor hoef je echt geen miljonair te zijn om een ticket te kopen bij Virgin Galactic of een andere commerciële ruimtevluchtaanbieder. Je kunt ook gewoon een kaartje kopen bij het NEMO Science Museum, want daar is nu de tentoonstelling Leven in het heelal te zien.

En één ding staat vast: je hoeft geen space nerd te zijn om de expositie leuk te vinden. Zo is er voor jong en oud genoeg te doen. De kleintjes kunnen zich bezig houden met een interactief spel, waarbij ze de aarde moeten beschermen tegen gevaren uit het heelal.

De ouderen onder ons kunnen leren uit welke deeltjes ze bestaan, historische telescopen bezichtigen en het horloge van Wubbo Ockels bewonderen dat hij droeg tijdens zijn ruimtemissie. Daarnaast kunnen bezoekers een heuse meteoriet aanraken. Deze 47 kilo wegende ruimtesteen is 4,6 miljard jaar oud! Kortom, genoeg te doen, te beleven en te leren. O ja, note to self: bezoek het museum niet tijdens de schoolvakanties.

**** | NEMO Science Museum, Amsterdam | entree volwassene €16,50

Beeld: DigiDaan

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar