Nu te koop: KIJK 1/2021

Laurien Onderwater

17-12-2020 07:00:00

hypersone toestellen

Vanaf vandaag is de eerste KIJK-editie van 2021 al te koop! Met op de cover: hypersoon vliegen, de extreme uitdagingen van mach 5.

We snappen dat je in deze tijd niet naar de supermarkt wilt gaan om het nieuwste KIJK-nummer te kopen. Daarom kun je de editie online bestellen. En je hoeft tijdelijk geen verzendkosten te betalen! 

De militaire grootmachten werken aan raketten die met ruim 6000 kilometer per uur naar hun doelwit zullen razen. Maar kunnen de motoren die deze hypersone snelheden mogelijk maken ook verkeersvliegtuigen aandrijven? Anders gezegd: reizen we straks binnen een paar uur naar de andere kant van de aarde?

Verder in dit nummer:

  • Elk jaar kiezen we in de wedstrijd Het Beste Tech-Idee de meest doordachte Nederlandse innovatie. En de winnaar van 2020 is…
  • Wetenschappers trekken alles uit de kast om vleesvervangers naar echte biefstuk of kipfilet te laten smaken. Waarom is dat zo moeilijk?
  • De kaping van een vliegtuig lokte in 1976 de meest gedurfde luchtlandingsactie ooit uit.
  • Forensisch onderzoeker Karlijn Bezemer maakt zelf zware explosieven om een tool te ontwikkelen waarmee terroristen of criminelen sneller in de kraag kunnen worden gevat.
  • Zijn er intelligente beschavingen op andere werelden? Volgens een Britse astronoom hoeven we enkel een boodschap naar de planeet K2-155 d te sturen om daarachter te komen.

KIJK 1/2021 ligt in de winkel tot en met 20 januari. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?