Picture Perfect: kopbal

Laurien Onderwater

25 May 2020 08:59

octopus kopbal

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een octopus in een speelse bui.

Met hun lichaam, dat een inwendig skelet mist, en acht armen vol zuignappen zien octopussen er niet alleen maf uit, ze kunnen ook nog trucjes doen zoals inkt spuiten, van kleur veranderen en… een voetbal koppen.

Zie ook: Is deze octopus aan het dromen?

Fotograaf Pasquale Vassallo was aan het vrijduiken (zonder zuurstoftank) toen hij in de verte een bal zag dobberen. Hij zwom ernaartoe en ontdekte dat een octopus ermee aan de haal was gegaan. “Ik weet niet precies wat hij onder die bal deed, maar ik denk dat hij aan het trainen was voor het volgende WK.” Vassallo schoot gauw een paar foto’s van het bijzondere schouwspel. Vlak daarna liet de octopus de bal los en nam hij de benen. Of beter gezegd: de armen.

kopbal
© Pasquale Vassallo

Deze en nog zeven andere foto’s van prachtige zeewezens staan ook in het extra dikke zomernummer van KIJK dat nu te koop is.

Bron: UPY

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Foto's