Tentoonstelling: Spieken

Naomi Vreeburg

08-04-2016 16:00:52

Leuk voor de kleintjes, deze tentoonstelling van het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

In 2005 introduceerde Mercedes-Benz een bionic concept car: gedrongen, foeilelijk én een ster in windtunnels, dankzij een uiterlijk gebaseerd op dat van de maffe (maar aerodynamische) koffervis. Andere gevallen van biomimicry – design geïnspireerd door de natuur – die de mini-tentoonstelling Spieken laat zien, zijn lijmsoorten beïnvloed door plakkerige gekkopoten en kartonstructuren geënt op honingraten (waar, charmant, de wanden van de expo uit bestaan).

to do spieken

Met voel-, ruik- en spiekopdrachten is Spieken vooral gericht op de kleintjes: die hoeven geen specifieke voorbeelden te onthouden, maar moeten zich vooral laten inspireren. Dat levert een leerzaam halfuurtje op, zelfs als je daarna die afschuwelijke auto zo snel mogelijk wilt vergeten.

*** | Natuurhistorisch Museum Maastricht | entree volwassene € 6,- | tot en met 29 mei 2016Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?