Vanaf vandaag te koop: KIJK 8/2019!

Laurien Onderwater

18 July 2019 06:59

Ren naar de winkel of surf naar onze webshop, want KIJK 8/2019 is verschenen. Met op de cover: computerchip op sterven na dood?

Meer dan veertig jaar geleden voorspelde Gordon Moore dat het aantal componenten op computerchips elke twee jaar zou verdubbelen. Tot nu toe weet de computerindustrie daar aardig aan te voldoen. Maar volgens veel deskundigen is het eind van deze razendsnelle vooruitgang in zicht. Hebben de doemdenkers gelijk? Je leest het in de nieuwste editie van KIJK!

Verder in dit nummer:

  • De magnetische noordpool verplaatst zich sneller dan ooit. Moeten we ons hier zorgen over gaan maken?
  • Hij mag dan niet al te lang zijn geweest, Napoleon geldt als een van de grootste figuren uit de historie. Precies 250 jaar geleden kwam hij ter wereld.
  • Een ruimteschip dat een boost krijgt door twee om elkaar heen bewegende zwarte gaten. Astronoom David Kipping bedacht dit merkwaardige concept.
  • Waar ontstond ooit het leven op aarde? In een ondiepe poel? Of juist in de oceaan? Wetenschappers zoeken naar de oplossing.
  • De ‘Einstein van de seks’. Zo wordt Magnus Hirschfeld, Duits arts en vroege voorvechter van homorechten, ook wel genoemd. Een man aan wie de lhbti- gemeenschap veel te danken heeft.

KIJK 8/2019 ligt in de winkel tot en met 21 augustus. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Openingsbeeld: Getty Images


Meer Nieuws